perjantai 19. elokuuta 2011

Mikä on minun Fran?

Törmäsin vuonna 2009 K&F-lehdessä olleeseen artikkeliin, "Mikä on sun Fran?" Yllytyshullu ja muutenkin tärähtänyt kun olen, niin aloin treenaamaan tuota kuntosalilla.

Fran voitaneen suorittaa millä tahansa kuntosalilla. Tarvitaan vain tanko ja levypainot, yhteispainoltaan 50kg sekä leuanvetotanko. Ei siis muuta. Noilla saadaan aikaan kokonaisvaltainen treeni, joka sisältää vain kaksi liikettä.

Franissa tehdään 50kg:n painoilla etusyväkyykky+pystypunnerrus ja leuanveto. Ei muuta, mutta tuo tehdään kolme kierrosta ja aika on vastustaja. Ensimmäisellä kierroksella toistoja tehdään 21, toisella 15 ja kolmannella 9 kappaletta. Sarja tehdään aina täyteen ennen kuin siirytään toiseen liikkeeseen. Toistojen välissä voi siis huilata niin kauan kuin on tarpeen.

Yksinkertaista?

Testasin Franin heti saman päivänä. Aikaa meni vajaa 10 minuuttia ja olo oli kuin junan alle jääneellä. Tai en ole koskaan jäänyt junan alle, muuta kuin rautatiesillan alla, mutta voin kuvitella, että se ei tunnu hyvältä.

Tai itse asiassa, minusta tuntui hyvältä. Olin vain aivan loppu.

Ja ennen kuin ihmettelet aikaa ja kovaa kuntoani, paljastan, että tein pelkällä tangolla, 20kg. Ja leuatkin vedin Davidin avustavalla leuanvetolaitteella, 55kg apuna. Kokeilin ensi 50 kilon tangolla ja avustamatta, mutta olisi mennyt viikko tavoitteen saavuttamiseksi...

Voitteko kuvitella, että huippukuntoiselta tuon suorittamiseen menee 2-3 minuuttia? Et usko vai? Katso tämä:




Tein tuota aika pitkään ainakin kaksi kertaa viikossa. Jo puolen vuoden sisään olin keränyt tankoon vaaditun 50 kiloa. Ei se tullut helpolla, mutta tuli. Leuanvedossa jouduin yhä käyttämään jonkin verran avustusta, jotta pääsin kokonaisajassa alle 12 minuutin. Leuanvetoon omalla painolla olisi kulunut liikaa aikaa.


Nyt tuo on taas jäänyt, mutta se on kummitellut koko ajan mielessä. Ehkä otan sen taas ohjelmaan, edes kerran viikossa. Kokeile ja kerro kokemuksesi.


Alkuperäinen teksti Kunto Kortilla -blogissa 9.10.2009

1 kommentti:

  1. Testattu on ja toimii!! Painot tietysti sovelsin sellaisiksi, että saan ne liikkeelle ja tein leuanvedon myös avustavalla laitteella, käyttäen avustusta mahdollisimman vähän (olenhan vähän eri kokoinen treenaaja kuin Franin minulle esitellyt :)), mutta joka tapauksessa, pisti puuskuttamaan! Kiitos, kun muistutit, teen tätä heti ensi viikolla, loman kunniaksi! :) -Heli-

    VastaaPoista